نشست تخصصی تغییر اقلیم و تأثیر آن بر اقتصاد و فضای کسبوکار به همت کمیسیون آب، محیط زیست و اقتصاد سبز اتاق ایران با حضور اساتید و کارشناسان این حوزه برگزار شد. در این همایش ضمن اشاره به ضرورت نگاه علمی به مسائل زیستمحیطی از سوی بخش خصوصی، بالا بردن سرعت عمل مسئولان در جلوگیری از ورود آسیبهای بیشتر به محیط زیست کشور، مورد تأکید قرار گرفت.
محققان موسسه فناوری ماساچوست موفق به ابداع غشایی شدند که قادر است کربن مونوکسید را از کربن دی اکسید جدا کند و گازهای آلاینده گلخانهای را به سوختهای جایگزین تبدیل کند.
افزایش دی اکسید کربن موجود در جو کره زمین به علت تشدید فعالیت آلاینده های زیست محیطی باعث شده تا سوئیسی ها از سیستم منحصر به فردی برای جمع آوری این گاز خطرناک استفاده کنند.
زیست آنلاین: پروژه «افزایش بازدهی انرژی در خانه سالمندان» توسط کشور گرجستان حاضر در هجدهمین دوره مراسم بنیاد جهانی انرژی که طی روزهای ۲۵ و ۲۶ دی ماه ۹۶ در سالن اجلاس سران تهران برگزار خواهد شد معرفی می شود.
آمار آژانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر نشان میدهد که تا سال ۲۰۳۰ حجم بهرهبرداری از انرژی خورشیدی از ۱۸ درصد به ۳۶ درصد افزایش مییابد که این سرعت دو برابری نشان از روند افزایشی بهرهبرداری از انرژیهای تجدیدپذیر نسبت به سوختهای فسیلی دارد.
مدیر طرح ملی تغییرات آب و هوا در سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به ضرورت برنامهریزی داخلی برای اجرای تعهدات ایران در زمینه کاهش ۴ درصدی انتشار گازهای گلخانهای، تعلل ایران برای الحاق به توافقنامه تغییرات اقلیمی پاریس را مثبت ارزیابی کرد.
جمهوری اسلامی ایران در بیانیه خود در کنفرانس جهانی تغییر اقلیم پیشنهاد کرد موضوع کمبود آب به عنوان عامل مهم تهدید امنیت غذایی و مشکلات اقتصادی اجتماعی در دستور کار اجلاس سال آینده قرار گیرد.
سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) از جوامع سراسر جهان خواست از کاکتوس به عنوان یک منبع غذایی مقاوم در برابر تغییرات آب و هوایی، بهره ببرند. این گیاه علاوه بر منبع غذایی، قادر به ذخیره آب و کاهش انتشار گازهای گلخانهای است.
در حالی که دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا اجرای توافق آب و هوایی پاریس را لغو کرده است، دهها شهردار ایالت های مختلف این کشور آماده می شوند تا به منظور کاهش گازهای گلخانه ای پیمان آب و هوایی خود را مشابه با توافق پاریس امضا و اجرایی کنند.
بيستوسومين کنفرانس تغييرات اقليمي سازمان ملل متحد (COP ٢٣) در روزهاي ششم تا ۱۷ نوامبر (۱۵ تا ۲۶ آبان) امسال در شهر بن آلمان برگزار شد. آن هم درست در شرايطي که سازمان ملل متحد اخيرا هشدار داده که برنامههاي کنوني براي کاهش گازهاي گلخانهاي و آنچه تاکنون محقق شده براي دستيابي به اهداف تعيينشده به هيچ عنوان کافي نيست.
کشورهای صنعتی به عنوان عاملان اصلی ناهنجاریهای اقلیمی میتوانند و باید هزینههای بهبود محیط زیست را قبول کنند. آنها وظیفه دارند زیانهای کشورهای درحال توسعه را نیز جبران کنند."
زیست آنلاین ،پاپ فرانسیس اعظم در نامه ای به برخی از وزرای شرکت کننده در همایش تغییر اقلیم در بون، به آن ها گوشزد کرد که عدم توجه به تغییر اقلیم و نفی آشکار روند تغییر اقلیم "رفتاری نابخردانه" است.